Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ'NDE KAR FESTİVALİ HEYECANI

Bitlis Eren Üniversitesi'nde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kar Festivali heyecanı yaşandı.

Bitlis 5.03.2024 19:14:00 0
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ

Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürü, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve yüzlerce kişinin katılımıyla çoşkulu bir şekilde gerçekleşti. Program, halk oyunları gösterileri, meşaleli kayak gösterisi, çeşitli yarışmalar ile devam etti.bitlis kar festivali (3)-1

Programda katılımcılara çeşitli ikamlar yapıldı. Yüzlerce kişinin halay çektiği festival, renkli görüntülere sahne oldu.  bitlis kar festivali (1)-1

Festivalin açılış konuşmasını Prof. Dr. Necmettin Elmastaş yaptı. Kayak merkezinin 3 yıldır açık olduğunu ve her yıl düzenli olarak festivalin yapıldığını altını çizen Elmastaş, üniversiteyi kayak alanında geliştirmeyi planladıklarını belirtti. 

bitlis kar festivali (2)-1

2 aydır tesiste eğitimlerin verildiğini belirten Elmastaş, şunları söyledi:
“Kayak tesisimiz 3 yıl önce açıldı ve açılar açılmaz hemen akabinde birinci festivalimizi gerçekleştirdik. Daha sonra geçen sene biraz sönük de olsa depremzedelerle ikincisini gerçekleştirdik. Bu sene inşallah üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu bizim için oldukça gurur verici inşallah bu festival serisini bundan sonra da daha yoğun bir şekilde devam edecek. Tabii biz kayak merkezini sadece festival günlerine özel değerlendirmiyoruz. Yaklaşık 2 aydır burada bir takım eğitimler veriliyor. Kayak merkezinde öğrenci ve personellerimiz kayağı öğreniyor. Dolayısıyla aktif bir şekilde kullanılıyor ve kullanılmaya devam edilecek. İnşallah bundan sonra da yoğun bir şekilde özellikle kayak alanında bu etkinliklerimizi artıracağız ve inşallah bu sene açabilirsek antrenörlük programı bünyesinde kayakçı adayları almayı planlıyoruz. Diğer spor alanlarında olduğu gibi kayak alanında da üniversitemizi geliştirmeyi planlıyoruz. Bu etkinlikte emeği geçen bütün personellerimize, öğrencilerimize ve aramızda olan çok değerli protokollerimize teşekkür ediyorum."

bitlis kar festivali (4)-1

Kaynak: Diyadin - Haber Merkezi


 


14.3°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.