Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

CANAN DEMİR: "ANADİLİMİZDE AĞLAMAK BİLE BİR AYRICALIKTIR"

CHP Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkan Adayı Canan Demir, 21 Şubat Uluslararası Anadil Günü'nde yaptığı açıklamada, Kürt dilinin önemine vurgu yaparken, kamusal alanda yaşanan dışlamaları ve anadilin önemini dile getirdi.

DİĞER 22.02.2024 12:27:00 0
CANAN DEMİR:

Demir, anadilin sadece bir iletişim aracı olmadığını, bir halkın varoluşunun ve kültürünün taşıyıcısı olduğunu belirtti.



Demir açıklamasında, Kürt dilinin yalnızca seçim dönemlerinde değil, her zaman önemli olduğunu vurgulayarak, "Dilini bilmediğin bir yerde ağlamak fenadır. Çünkü seni, senin dilinde susturacak kimse yoktur," sözleriyle anadilin kişisel ifade özgürlüğü için de vazgeçilmez olduğunu ifade etti. Yasaklanan Kürtçe tiyatrolar ve anadillerini konuşamadığı için günlük yaşamda zorluklar yaşayan bireylere dikkat çekti.

Başkan Adayı Canan Demir, anadilin her birey için temel bir hak olduğunu ve bu hakların kamusal alanda da tanınması gerektiğini vurguladı. Seçim kampanyalarında Kürtçe'nin kullanımını eleştiren Demir, dil politikalarında samimiyet ve sürekliliğin önemine işaret etti. CHP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Demir, gerçek bir değişim için anadilin her alanda serbestçe kullanılabilmesinin altını çizdi.
 


 


13.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.