Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102’inci Yıl Dönümü Kutlandı.

Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Çelebi ile Prof. Dr. Sabit Erşahin, Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü kapsamında düzenlenen törenlere katıldılar.

Iğdır 15.11.2022 14:42:00 0
Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102’inci Yıl Dönümü Kutlandı.

Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümü münasebetiyle il merkezinde ve Aralık ilçesinde törenler düzenlendi.

İl merkezinde Iğdır Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Daha sonra da Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal, kurtuluş gününün anlamı ve önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Törene, Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, 5. Hudut Alay ve Garnizon Komutanı Albay Ramazan Sedat Baş, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Karaca, İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar daha sonra Şehitler Caddesi'ndeki Mehmet Çavuş Anıtı'na kadar şehitlerin anısına saygı yürüyüşü yaparak şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Vali Sarıibrahim'in talimatıyla, dün Beyoğlu'ndaki terör saldırısından dolayı kurtuluş programında yer alan her türlü eğlence, müzik ve spor etkinlikleri ise iptal edildi.

Kurtuluş Günü Aralık’ta da Kutlandı

Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşu kapsamında bir tören de Aralık’ta yapıldı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Fatih Özcan, Aralık Belediye Başkanı Mustafa Güzelkaya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sabit Erşahin, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Kaymakam Özcan ile Başkan Güzelkaya’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından da günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.


15°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.