Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

DİYADİN

DİYADİN Haberleri

KARDELEN VE ÇİĞDEMLER ÇİÇEK AÇTI.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde baharın habercisi olarak bilinen kardelen ve çiğdemlerin çiçek açması, güzel görüntüler oluşturdu.

DİYADİN 13.04.2024 19:01:00 0
KARDELEN VE ÇİĞDEMLER ÇİÇEK AÇTI.

Baharın müjdecisi olarak bilinen kardelen ve çiğdemler, karların erimesiyle birlikte kendilerini gösterdi. İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yolcupınar köyündeki ovada açan kardelen ve çiğdemler, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Beyaz bir örtü gibi ovayı süsleyen çiğdemler, etrafını çeviren Tendürek Dağı'nın karlı yamaçları ile bütünleşmesi İsviçre Alplerini aratmadı. Her sene Nisan ayında çıkan kardelen ve çiğdemler, fotoğraf sevenler tarafından da büyük ilgi görüyor.


Diyadin'in Nisan aylarında çok güzel olduğunu belirten Diyadinhabercom muhabbiri Metin Karip, "Türkiye'nin dört bir yanında olmayan görüntüler şuan var. Çok yeri gezdim ama böyle bir güzellik görmedim. Burası çok güzel görüntü oluşturuyor. 

Yolcupınar Köyü zaten şu an beyaz gelinliğini giymiş durumda ve etrafını saran Tendürek Dağları o güzel kar manzarasıyla adeta hayran bırakıyor. Bu görüntüler kesinlikle İsviçre’yi aratmıyor. Bu güzellikleri herkesin görmesini isterim" dedi.

KAYNAK: Diyadinhaber/Haber Merkezi


24.3°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.