Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

MUŞ'TA İKİ KIZ ÇOCUK METRUK BİNADA ASILI HALDE BULUNDU.

Muş Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada,8'inci sınıf öğrencileri P.A. 14. ve Z.T'nin 14. Bedeninde Cinsel istismar,darp ve cebir izine rastlanılmadığı, olay yerindeki delilerin intihara teşebbüs ettiği belirtildi.

Muş 21.01.2024 14:58:00 0
MUŞ

Muş Varto ilçesinde 18 Ocak günü meydana gelen olayda, Atatürk Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencileri P.A ve Z.T akşam saatlerine kadar eve gitmeyince yakınları şüphelenip, aramaya başladı.

P.A'nın Babası Cemal A.,, kendilerine ait müstakil ve Metruk evde, kızı ve arkadaşını iple asılı buldu.

Olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekipleri 2 kız öğrencinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bunun üzerine savcılık inceleme başlattı.

Muş Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada;

"18 Ocak 2025 tarihinde Muş ili Varto ilçesinde Metruk bir evde 2 kız çocuğun iple asılmış halde bulundukları vakada; olay tarafımızca takip edilmiş, soruşturma dosyasında an itibariyle toplanan delil ve bulguların muteveffa çocukların bedeninde Cinsel istismar, darp, cebir gibi izlerin bulunmadığını, olay yerinde bulunan bulgu ve delillerin şimdilik olayın asılma suretiyle intihar olduğuna işaret ettiğini, toksikolojik (zehirlenme, uyuşturucu ve uyarıcı madde) incelemenin henüz sonuçlanmadığını kamuoyuyla paylaşma gereği doğmuştur. Bir kez daha yaşamını yitiren çocukların ailelerine başsağlığı diler, olayın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız." denildi. 


22.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.