Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

PATNOS

PATNOS Haberleri

PATNOS BARAJ GÖLÜ KURUYOR!

Haber- Metin Karip

PATNOS 16.12.2023 16:59:00 0
PATNOS BARAJ GÖLÜ KURUYOR!

1985-1992 tarihleri arasında Ağrı ilimiz Patnos ilçesinde sulama amaçlı olarak kurulan Patnos Baraj Gölü, kuraklık sebebiyle kurumanın eşiğinde.

Kurulduğu yıldan itibaren 300-350 metre çekilerek yüzde 10 doluluk oranı son yılların en düşük değeri olarak ölçüldü. Gevi Çayı üzerinde bulunan 33,40 metre yüksekliğine sahip ve gövde hacmi 1 milyon 3 yüz bin olan Patnos Baraj Gölü, kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Edinilen bilgilere göre, Patnos ilçesinin en önemli sulama barajı olan Baraj Gölü, son yılların en düşük doluluk oranı olarak kayıtlara geçti. Barajdaki suyun önemli ölçüde düşmesi halkı endişelendirdi. 

Patnos Baraj Gölü’nde daha önce balık tutulan alanlar tamamen kururken, su olan bölümlerde ise derinliğin oldukça düştüğü tespit edildi. Suyla dolu alanlar bugün çöle dönüşmesi vatandaşlar arasında korkuya neden oldu. Patnos Baraj Gölü için tek umut Ocak ve Şubat aylarında yağacak yağış oranları oldu.


13.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.