Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

VAN'DA TANSİYON DÜŞMÜYOR!!

Van’da alınan mazbata kararının ardından tansiyon düşmüyor. DEM Parti yönetimi ve siyasi parti temsilcileri kente gelerek basın açıklaması yaptı, açıklamanın öncesi ve sonrasında gerginlik yaşandı.

Van 3.04.2024 16:18:00 0
VAN

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınması ve mazbatanın AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi kararının ardından Van sokakları savaş alanına döndü. Kararın ardından sokaklara dökülen protestocular, sokaklarda ateş yakarak yolları kapattı. Polis, göstericilere sert müdahalede bulundu.

Vanprotesto

Mazata kararının ardından DEM Parti’nin çağrısıyla sokağa çıkan göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. 

Göstericilerin taşlı saldırılarına biber gazı ve tazyikli suyla müdahale eden polis ekipleri, onlarca kişiyi de gözaltına aldı.

Van'da Sokak Olayları Sürüyor (1)

Sabah saatlerinde kente gelen Leyla Zana, Tuncer Bakırhan, Başak Demirtaş, Sırrı Sakık, Tülay Hatimoğulları, Erkan Baş, Ahmet Şık, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve onlarca siyasetçi yapılan yürüyüşün ardından Şehir Parkı’nda basın açıklaması yaptı. 

Saat 12.00’da başlaması planlanan basın açıklaması gaz ve ses bombalı müdahalelerden dolayı 14.00’da başlayabildi.

Van'da Sokak Olayları Sürüyor (11)

Açıklamanın ardından polisle göstericiler arasında tekrar gerginlik yaşandı.

Van'da Sokak Olayları Sürüyor (14)

ESNAF KEPENK AÇAMADI!

Olaylar nedeniyle kepenk indiren esnaflar, 2 gündür işyerlerini açamadı. Yapılan hukuksuzluğa karşı yapılan orantısız gösterilerin kente zarar verdiğini belirten esnaf ve vatandaşlar sağduyu çağrısı yaptı.

ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilk gün çıkan olaylar nedeniyle 26 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Protestoların ikinci gününde de onlarca kişi sert müdahalelerle gözaltına alındı.

Van'da Sokak Olayları Sürüyor (10)

REKLAM PANOLARI, DURAK, PEYZAJ SAKSILARI, KALDIRIM VE YOLLARA ZARAR VERİLDİ

Göstericiler, yolları kapatmak için araç lastiği yakarak, refüjlerde bulunan saksılara zarar verdi. Otobüs durakları ve reklam panolarının camları da kırıldı. Kentte oluşan görüntüler savaş alanından farksızdı.

Van'da Sokak Olayları Sürüyor (5)

ODA, STK VE SİYASİ PARTİLERDEN İTİDAL ÇAĞRISI

Van’daki Van TSO, Van OSB, Van SDİ, HÜDA PAR, Gelecek Partisi, Saadet Partisi başta olmak üzere iş insanları, STK ve siyasi parti temsilcileri yaptıkları açıklamalarda halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek tarafları sağduyuya çağırdı.

Van'da Sokak Olayları Sürüyor (8)Van'da Sokak Olayları Sürüyor (7)Van'da Sokak Olayları Sürüyor (6)Van'da Sokak Olayları Sürüyor (4)Van'da Sokak Olayları Sürüyor (3)

HABER: METİN KARİP 


13.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.