Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ZORLU ENERJİ, AĞRI'DA JEOTERMAL ARAYACAK!

Ülkemizde mühendislik, tedarik, inşaat, işletme, bakım ve onarım alanlarında otuz yıla yaklaşan tecrübesiyle faaliyet gösteren Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş Ağrı’da kaynak arayacağını duyurdu.

DİYADİN 15.04.2024 23:36:00 0
ZORLU ENERJİ, AĞRI

Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi A.Ş tarafından Ağrı ilimiz Diyadin ilçesinde Gedik Köyü Mevkiinde tescil harici alan ile Yolcupınar Köyü Mevkii sınırları içerisinde 2 kuyu açarak jeotermal kaynak arayacak olan şirket, 4 bin 949 hektar alana çalışmalarını sürdürecek.

8,3 milyon TL değerindeki proje kapsamında ruhsatlı saha sınırları içerisinde 750 m (±100) derinlikte jeotermal kaynak araması amacı ile ZDM-20 ve ZDM-21 adında 2 adet sondaj kuyusu açılması hedefleniyor. Böylece 36 numaralı ruhsat alanındaki kuyu sayısı 6 adet olacak.

Sondaj çalışmaları sonrasında yüksek sıcaklıklara sahip jeotermal kaynağın bulunması halinde, enerji üretimi amaçlı kullanılması amaçlanıyor. Kuyu test çalışmalarının tamamlanması ile birlikte farklı alternatif kullanımlar da ileriki süreçlerde değerlendirilebilecek.


13.4°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.