Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Adem Aslan, ilçe hastanesinden konsülte edilen 22 yaşındaki bir hastanın midesinden çok sayıda yabancı cisim çıkarıldığını açıkladı.
Edinilen bilgilere göre, çeşitli şikâyetlerle ilçe hastanesine başvuran genç hastanın yapılan tetkiklerinde, mide içerisinde 9 adet kalem pil ve 3 adet jilet bulunduğu tespit edildi. Durumun ciddiyeti üzerine hasta, ileri tetkik ve tedavi amacıyla Ağrı’ya sevk edildi.
Dr. Öğr. Üyesi Adem Aslan, gerçekleştirilen tıbbi müdahale sonucu yabancı cisimlerin başarılı bir şekilde çıkarıldığını belirterek, bu tür vakaların hayati risk taşıdığına dikkat çekti. Aslan, özellikle pil ve kesici-delici cisimlerin mide ve bağırsaklarda ciddi hasarlara yol açabileceğini vurguladı.
Hastanın tedavisinin devam ettiği öğrenilirken, yetkililer benzer durumların yaşanmaması adına hem bireysel hem de toplumsal farkındalığın önemine dikkat çekti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.