Bugün, 8 Şubat 2026 Pazar

Depremde hayatını kaybedenler için Erek Dağı’na tırmandılar.

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için 3 bin 204 metre yüksekliğindeki Erek Dağı’na kış tırmanışı gerçekleştirdi.

Van 6.02.2026 17:13:00 0
Depremde hayatını kaybedenler için Erek Dağı’na tırmandılar.

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Dağcılık Ekibi, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren vatandaşların anısını yaşatmak amacıyla Erek Dağı’na anlamlı bir kış tırmanışı düzenledi.

 

Depremde Hayatını Kaybedenler Için Erek Dağı’na Tırmandılar-1

 

Zorlu kış şartları altında gerçekleştirilen tırmanışta, 3 bin 204 metre yüksekliğindeki Erek Dağı zirvesine ulaşan dağcılık ekibi, deprem şehitlerini saygı ve rahmetle andı.

 

 

Ekip üyeleri, tırmanışın herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarıyla tamamlandığını belirtirken, etkinliğin depremde hayatını kaybeden vatandaşların hatırasını yaşatmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Kaynak: VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

0.5°

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.